Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Snelrolpoort voor zuurstofreductiesystemen zet maximaal in op brandveiligheid

Steeds meer geautomatiseerde industriële en commerciële gebouwen maken gebruik van zuurstofreductiesystemen. De nieuwe luchtdichte RP150 snellooppoort van ASSA ABLOY Entrance Systems speelt perfect in op de vele eisen van dergelijke systemen.

Ontwerp zonder titel

De ASSA ABLOY RP150 is een compacte toegangsoplossing voor geautomatiseerde productieopstellingen met een hoge snelheid en korte cyclustijden die de productstroom en de procesproductiviteit verhoogt. Deze duurzame snellooppoort garandeert ook de luchtdichtheid, wat leidt tot een lage concentratie van zuurstof om te voorkomen dat brand in een gesloten ruimte ontstaat en zich uitbreidt. Dankzij het minimale aantal onderdelen is het onderhoud eenvoudig en is er minder stilstand nodig voor een efficiënt magazijn. 

Zuurstofreductiesystemen (ZRS) of Oxygen Reduction Systems (ORS) werden voor het eerst ontwikkeld als werkzaam alternatief voor traditionele, passieve brandbeveiligingssystemen. Vandaag zijn ze alom tegenwoordig in magazijnen, opslag- en materiaalverwerkingsfaciliteiten waar allerlei materialen en producten dicht bij elkaar worden opgeslagen. ORS verlagen het zuurstofgehalte in de lucht om te voorkomen dat een brand uitbreekt en zich verspreidt in een afgesloten ruimte. In tegenstelling tot conventionele brandbeveiligingssystemen, die pas reageren nadat een brand is begonnen, biedt ORS een actieve brandpreventie. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten