Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Transport and Logistics Belgium wil niet meer kilometerheffing

Transport and Logistics Belgium (TLB) , de koepelorganisatie van Febetra, TLV en UPTR, kon het Vlaamse plan inkijken voor een nieuwe uitbreiding van het wegennet waarop kilometerheffing betaald moet worden. Op 1 juli zou dat wegennet met ongeveer 500 kilometer uitgebreid worden.

AdobeStock_227382464
Adobe Stock

“De forse uitbreiding van het wegennet die pas enkele weken geleden doorgevoerd werd, kan onmogelijk nu al geëvalueerd zijn”, aldus TBL. Op zo’n kort tijdsbestek is het totaal uitgesloten om na te gaan of een maatregel de verwachtingen inlost, de verkeersveiligheid verbetert en sluipverkeer tegengaat. “Dit belet de Vlaamse overheid ogenschijnlijk niet om al een verdere uitbreiding voorop te stellen.

Het gebrek aan gedegen evaluatie en de manke motivering sterken ons in de overtuiging dat de uitbreidingsgolven eigenlijk niets anders zijn dan platte belastingverhogingen die extra financiële middelen moeten genereren voor de overheid.”  

De koepelorganisatie wil spoedoverleg met minister Lydia Peeters.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten