Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

TVH Equipment realiseert een nieuw bedrijfsgebouw met bijna 40 poorten dat in het najaar van 2023 letterlijk ‘rond’ zal zijn. Zowel de terreinen langs de E17 als de gebouwen zijn voorzien op de strategische groei in de komende jaren. Met deze uitbreiding kan het bedrijf al zijn Waregemse activiteiten centraliseren op één locatie.

TVH_beeld1_72dpi
TVH Equipment heeft vier hoofdactiviteiten. De verkoopafdeling handelt zowel in binnen- als buitenland in nieuwe en tweedehandse heftrucks, hoogwerkers, magazijntoestellen en laadbruggen. De verhuurafdeling focust zich op de korte- en langetermijnverhuur van heftrucks, verreikers en hoogwerkers. Daarnaast heeft het bedrijf het opleidingscentrum TVH Academy voor bestuurderstrainingen en veiligheidsopleidingen en als laatste is er de afdeling die instaat voor de service.
 
“Vandaag werken we op onze vestiging in Waregem vanuit twee locaties en verschillende gebouwen”, aldus CEO Kristof Coudenys. “De activiteiten centraliseren zal de samenwerking tussen onze medewerkers en de efficiëntie van onze activiteiten bevorderen.” Het ronde gebouw, ontworpen door DEMO Architecten zal worden gerealiseerd door de aannemers Stadsbader en Willy Naessens Group. De constructie heeft bijna 40 poorten om het binnen- en buitenrijden van machines te vereenvoudigen. In de kelderverdieping komt de ondergrondse parking, zodat er buiten meer plaats vrijkomt om machines te stallen. De werkplaats neemt het leeuwendeel van de gelijkvloerse verdieping in, met in het midden o.m. de kleedruimte, de sanitaire voorzieningen en het magazijn. De administratie, de verkoop en een refter komen op de bovenverdieping.
 
Futureproof
 
Centraal in het gebouw komt een binnentuin. “Een open overlegplaats, waar informele meetings kunnen plaatsvinden”, verduidelijkt Kristof Coudenys. “Dit moet de communicatie tussen de medewerkers vereenvoudigen. De ringvorm van de kantoren met een binnenring in glas zorgt voor een maximaal visueel contact. Voorts zetten we volop in op energiezuinige tech-nieken en maken we gebruik van een beo-veld voor verwarming en koeling. Door het overvloedig binnenvallende daglicht via de poorten is er minder kunstlicht nodig in de werkplaats”, besluit de CEO.
(vanaf l.) Patrick Lecluyse, Chairman of the Board TVH Equipment, Willy Naessens, Stichter Willy Naessens Group, Bernard De Meester, Member of the Board TVH Equipment, Dominique Valcke, CEO Stadsbader, Kristof Coudenys, CEO TVH Equipment, Dirk Moerman, Demo Architecten, Levi Deryckere, Demo Architecten.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten