Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Vlaamse investeerders stappen in Cargo Floor

De Vlaamse investeringsmaatschappij Smile Invest neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse Cargo Floor, de wereldwijde marktleider in horizontaal bewegende laad- en lossystemen die je kan inbouwen in vrachtwagentrailers. Naast Smile Invest neemt ook de Vlaamse familie Essers, bekend van de gelijknamige logistieke speler, een minderheidsbelang in Cargo Floor. De investering moet de groeiplannen van Cargo Floor buiten Europa helpen realiseren. CEO Frans de Raad en CTO Niek Mater blijven actief in Cargo Floor.

Vlaamse investeerders stappen in Cargo Floor (5)
Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een investeringsmaatschappij die ongeveer 350 miljoen euro kapitaal beheert. Ze wordt gefinancierd door een veertigtal ondernemende families. Daarbij horen initiatiefnemer Urbain Vandeurzen (ex-topman van het technologiebedrijf LMS), Vic Swerts (Soudal), Jan Toye (ex-Brouwerij Palm), Noël Essers (oprichter H.Essers), Gaëtan Hannecart (Matexi), Bernard Thiers (Mohawk/Unilin), de familie Cordier (ex-Telindus) en Rudi Pauwels (oprichter Biocartis). Het fonds investeerde tot dusver 250 miljoen euro in 14 bedrijven.
 
Smile Invest richt zich op bedrijven rond drie investeringsthema’s: digitalisering, innovatie in de gezondheidszorg en duurzaamheid. Vanuit de kantoren in Den Haag en Leuven ondersteunt het team ondernemers en managers in het realiseren van hun groeiplannen.
 
De manier van laden en lossen die Cargo Floor gebruikt biedt voordelen ten opzichte van kiptrailers, waarbij de trailer kantelt. De latten op de vloer bewegen zodanig dat een lading gedoseerd kan worden gelost. Je kan er ook binnen mee lossen, wat niet kan met een kiptrailer. Het systeem laat toe om op een zeer efficiënte wijze bulkgoederen in grote volumes te vervoeren. Vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Coevorden worden de zogeheten ‘Moving Floors’ geproduceerd en over de hele wereld verscheept naar trailerbouwers. 
 
Cargo Floor werd in 1993 opgericht en heeft ongeveer vijftig mensnen in dienst en draaide vorig jaar een omzet van bijna 50 miljoen euro. De Nederlandse onderneming wil met het Vlaamse investeringsgeld verder internationaliseren. Het bedrijf is al marktleider in Europa en is ook actief in Zuid-Amerika en Azië. Het wil daar verder uitbreiden en ook voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten. 
 
 
 
 
 
Foto’s: Cargo Floor.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten