Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Vlaanderen steunt transport via binnenvaart naar zeehavens

Het verhogen van de bereikbaarheid van de Vlaamse zeehavens en de druk op het wegennet verlichten is de doelstelling van het Impulsprogramma binnenvaart, een samenwerking tussen het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), Port of Antwerp-Bruges, North Sea Port en Lantis.

Vlaanderen steunt transport via binnenvaart naar zeehavens 2
Port of Antwerp-Bruges
In het kader van dat programma keurde de Vlaamse regering recent vijf projecten goed. Die moeten het intermodale aanbod van en naar de Vlaamse havens verbeteren via nieuwe corridorshuttles. Voor het eerste jaar hebben de projectpartners ruim 2,67 miljoen euro subsidies beschikbaar gemaakt.
 
De projecten moeten de afhandeling van de containerbinnenvaart aan de maritieme kaaien betrouwbaarder maken en de wachttijden in de haven verminderen. De deelnemende terminals zullen regelmatige binnenvaartdiensten opzetten tussen maritieme terminals en inlandterminals die langs dezelfde corridor gelegen zijn. In elke samenwerking worden containers gebundeld op één ‘corridorschip’, een combinatie van een duwboot en een duwbak, op de verschillende vaarroutes van en naar Port of Antwerp-Bruges.
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten