Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Logistiek

Zelfrijdende Toyota voor Olympische Spelen

Toyota zal 20 e-Palettes leveren voor het vervoer van atleten tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio in 2020. Het voertuig zal via een ringlijn in het olympische en paralympische dorp geautomatiseerd vervoer voor atleten en stafleden bieden. De automatisch rijdende elektrische voertuigen met batterijaandrijving zijn speciaal aangepast voor gebruik tijdens de Spelen. Dat is deels gebeurd op basis van opmerkingen van atleten over hun mobiliteitsbehoeften.

Zelfrijdende Toyota voor olympische spelen
De zelfrijdende shuttle’s worden geleverd in een unieke Tokio 2020-versie. “Tijdens het ontwikkelingsproces hebben met name paralympische atleten ons meer inzicht gegeven in de mogelijkheden om de e-Palette via aanpassingen en upgrades beter te laten aansluiten bij de behoefte aan eenvoudige, handige en comfortabele mobiliteit”, zegt Takahiro Muta, ontwikkelingsleider voor de Tokio 2020-versie van de e-Palette. 
 
 
De e-Palette, die in 2018 werd aangekondigd, is Toyota’s eerste voertuig dat speciaal is ontwikkeld voor Autonomous Mobility as a Service-toepassingen. De Tokio 2020-versie is aangepast voor olympische en paralympisch atleten, met grote deuren en elektrische oprijplaten om groepen atleten, onder wie paralympische atleten, snel en eenvoudig te laten instappen. Het voertuig wordt bestuurd door een geautomatiseerd rijsysteem, dat maximaal 20 kilometer per uur kan rijden. Voor de zekerheid is er een veiligheidsoperator aan boord.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten