Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Management

Embuild: stikstofdecreet biedt woningbouw weer perspectief

Embuild Vlaanderen reageert opgetogen over de goedkeuring van het stikstofdecreet in het Vlaams Parlement. “Dat is niet alleen een goede zaak voor grote projecten van bedrijven, maar evengoed voor de kleinere woningbouw.”

Ontwerp zonder titel - 2024-01-31T120922.759
Adobe Stock

In een Vlaanderen waarin alle nieuwbouwprojecten vanaf 2025 fossielvrij dienen te zijn, krijgen zowel ondernemers als huishoudens opnieuw perspectief en rechtszekerheid om te investeren, vindt Embuild. Na een stookolieketel, is nu ook een gasaansluiting immers niet langer een optie. Daarmee is de Vlaamse bouw voortrekker in Europa. Nu is het van belang dat de sector in alle continuïteit en met de nodige rechtszekerheid kan verder werken aan duurzaamheidswinsten in bouwprojecten.  

“Aangezien een bouwstop in Vlaanderen diende te worden afgewend, zijn we als bouwfederatie opgelucht over de goedkeuring van het decreet”, zegt Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen.  

“Het Vlaams parlement heeft rechtszekerheid geboden aan burgers, opdrachtgevers van bouwprojecten en (bouw)ondernemers. Die juridische zekerheid is essentieel om bouwplannen, nieuwe investeringen, jobs en welvaart te vrijwaren en om maatschappelijke transities niet in het gedrang te brengen. Het stikstofakkoord is niet alleen significant voor sectoren als industrie en landbouw, maar voor alle bouwprojecten, die cruciaal zijn voor de klimaatuitdaging, mobiliteit, waterhuishouding, wonen enz.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten