Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Management

Interreg Vlaanderen-Nederland investeert opnieuw 7 miljoen euro

Het Europees programma Interreg Vlaanderen-Nederland investeert opnieuw in drie veelbelovende projecten die de komende jaren sleutelen aan tal van innovaties voor een groener en een socialer Europa. Met deze drie laatste projecten uit Oproep 2 staat de totale teller op 59 projecten binnen de programmaperiode 2021-2027.

BKBC - 2024-06-26T155654.751
Adobe Stock

De nieuwe goedgekeurde projecten spelen in op een breed pallet aan maatschappelijke uitdagingen.

CASCO streeft naar de opschaling van het gebruik van lokale en natuurlijke bouwmaterialen in de grensregio. Specifieke acties omvatten onder andere het ontwikkelen van ketens voor lokale economieën, het analyseren van de CO2-uitstoot en milieu-impact van bouwprojecten, het bepalen van de CO2-opslagcapaciteit van bouwmaterialen, het bevorderen van een duidelijke CO2-standaard in de bouwsector, en het verspreiden van kennis onder bouwprofessionals en het grote publiek.

LOGES wil een slimme sturing van het energieverbruik en de buffering van energie op lokale schaal, zoals bij bedrijventerreinen en woningbouw.

‘Magazijnhelden van Morgen’ tenslotte wil de competenties van (toekomstige) magazijnmedewerkers versterken in lijn met de evoluerende bedrijfsnoden. Dit omvat het identificeren van competentienoden door middel van een uitgebreide bevraging bij de doelgroep en afstemming met een stuurgroep. Op basis hiervan wordt hybride leermateriaal ontwikkeld in diverse leervormen, zowel fysiek als digitaal, met een focus op competentieversterking.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten