Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Marketing

MasterPatio, strak én superisolerend schuifsysteem

Reynaers Aluminium ontwikkelde het MasterPatio-schuifsysteem om onbeperkte ontwerpvrijheid te combineren met een slank en strak ontwerp. Dit zorgt voor meer natuurlijk lichtinval waardoor grotere glaspartijen mogelijk zijn. Bovendien is deze oplossing dankzij de sterke energieprestaties geschikt voor lage-energie of passieve gebouwen. Zijn robuustheid maakt het de perfecte keuze voor hoogbouw.

Ontwerp zonder titel - 2023-12-12T122328.895
Reynaers Aluminium

Het schuifsysteem is ontworpen om meer te zijn dan een schuifraam, zo zijn combinaties met vaste panelen, open hoeken, geïntegreerde plissé vliegenramen en ventilatieopeningen allemaal mogelijk. Door de naadloze integratie met andere systemen van de leverancier past MasterPatio in een totale geveloplossing.

Discreet in de muur

Vooral bij renovatieprojecten kunnen een paar subtiele ontwerpkeuzes het verschil maken. MasterPatio is een modulair multi-rail systeem dat tot acht bewegende ventilatieopeningen kan hebben die altijd gemakkelijk te bedienen zijn. Voor wie op zoek is naar een volledig verborgen verbinding, dan is de Pocket-oplossing een goede keuze. De ventilatievleugel schuift dan discreet in de muur.

Als je gebouw een nog betere (rolstoel)toegankelijkheid vereist, kunnen de varianten met lage drempel of zonder drempel het leven een stuk eenvoudiger maken. Ook motorisatie faciliteert de bediening voor een optimale bereikbaarheid. Met één druk op de knop bedien je ventilatieopeningen tot 500 kg moeiteloos.

Hoogisolerend systeem 

Op materiaalniveau is MasterPatio een circulaire oplossing die bestaat uit toekomstbestendige componenten, vervaardigd met zo weinig mogelijk productieafval. De gerecyclede isolatiestrips en duurzame aluminium profielen hebben het systeem het Cradle to Cradle certificaat opgeleverd. De variant High Insulation + kan zelfs het isolatieniveau van een Passiefhuis bereiken. Het schuifsysteem  presteert bovendien uitstekend op akoestiek, waardoor het uiterst geschikt is voor projecten in een stedelijke omgeving. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten