Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

52% minder milieu-impact per veiligheidsschoen

Het is complex om schoenen te maken van gerecycleerd materiaal als je tegelijk aan een flinke waslijst van veiligheidseisen moet voldoen. Niet elk materiaal kan daarbij zomaar gebruikt worden. Het is Redbrick echter wel gelukt.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-27T091448.930
Redbrick

De Redbrick Topaz, Pearl, Tourmaline en Opal zijn gebaseerd op de populairste modellen die hun kwaliteit ruimschoots hebben bewezen. Het verschil is dat de nieuwe veiligheidsschoenen 52% minder milieu-impact hebben. Het merk lanceert ook twee S3L en twee S1PL werkschoenen in de Safety Sneaker collectie. De S3L sneakers hebben een bovendeel van gerecycled microfiber met een nubuck afwerking. De S1PL modellen hebben een bovenlaag van gerecycled canvas.

In de vier duurzamere modellen wordt geen leer gebruikt. Ook is het gewicht van de veiligheidsschoenen gereduceerd en wordt er meer groene energie gebruikt tijdens de productie. Zelfs de schoenendoos is duurzamer: de nieuwe modellen worden geleverd in dozen van FSC-karton met minder inkt.

Gespikkelde zolen

Aan de gespikkelde zolen kan je goed zien dat er gerecyclede grondstoffen zijn gebruikt: verschillende kleuren grondstoffen zijn samengeperst. Het belangrijkst is dat de veiligheidsschoenen net zo veilig, sterk, comfortabel en stijlvol zijn als het originele model ... ze zijn alleen beter voor de planeet.

Alle schoenen zijn voorzien van een beschermneus van aluminium. De zool is extra stevig met veel grip door het robuuste profiel en de antislipzool. Elke schoen is bovendien voorzien van een non-metallic anti-perforatiezool. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten