Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

AI test functionaliteit van hoge zichtbaarheidskleding

Samen met het Duitse Fraunhofer Instituut heeft textieldienstverlener Mewa een AI-ondersteunde testprocedure ontwikkeld waarmee het beschermende effect van hoge zichtbaarheidskleding na elk was- en verzorgingsproces nauwkeurig kan worden bepaald.

BKBC - 2024-05-30T133331.272
Mewa

In een volledig geautomatiseerd inspectieproces wordt de kleding na het wassen en drogen via een transportsysteem door het testsysteem getransporteerd, hangend op kleerhangers. Daar wordt zowel de luminantiefactor van de fluorescerende stof als de specifieke reflectiewaarde van de retroreflecterende strips geregistreerd en gedocumenteerd.

De wetenschappelijke laboratorium- en veldtesten bevestigden dat het op AI gebaseerde proces betrouwbaarder dan het menselijk oog waarneemt wanneer de zichtbaarheid van hoge zichtbaarheidskleding niet meer voldoet aan de norm. Door het gepatenteerde digitale inspectiesysteem te gebruiken, kan Mewa er nu nog beter voor zorgen dat kleding met tekenen van slijtage tijdig wordt afgekeurd of gerepareerd door bijvoorbeeld reflecterende strips te vervangen.

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hoge zichtbaarheidskleding wordt gebruikt in overeenstemming met de risicobeoordeling en regelmatig wordt gecontroleerd op functionaliteit. Als het onderhoud van de hoge zichtbaarheidskleding wordt overgelaten aan professionele industriële wasserijbedrijven, zijn zij verantwoordelijk voor het opnieuw in omloop brengen van de PBM. Zij dienen ervoor te zorgen dat de reflecterende strips en de fluorescerende stof nog steeds volledige beschermende bieden.

BKBC - 2024-05-30T133352.150
Mewa
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten