Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Alkopro-afdichting biedt extra veiligheid bij ondergrondse constructies

Renolit bedacht een nieuwe generatie volvlakkig verkleefde membranen voor elke betonconstructie die beschermd moeten worden tegen grondwater, verontreinigingen of gassen zoals radon. Het all-in-one product vergt minder materiaal, zorgt voor een snellere installatie en 100% waterdichtheid.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-20T160741.288
Renolit Alkorpro

Als het Renolit Alkorpro-membraan in contact komt met beton, hecht het weefsel zich vast in het beton en vormt het één geheel. Het membraan is voorzien van een speciale superabsorberende polymeerlaag (SAP) die opzwelt bij contact met water. Een extra veiligheid bij waterindringing mocht het beton ooit barsten of scheuren. 

De technologie staat garant voor een absoluut veilige waterafdichting met een waterdrukweerstand tot 5 bar. Het membraan kan geïnstalleerd worden in alle weersomstandigheden, van -5°C tot +60 °C, heeft geen beschermlaag nodig en kan rechtstreeks op de ondergrond worden aangebracht.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten