Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Antwerpse leerlingen hout in de bloemetjes

De Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers organiseerde op 25 april opnieuw de Vlaamse Houtproef, een wedstrijd voor leerlingen van het vierde jaar secundair onderwijs (tso, bso en buso) die de richting hout/schrijnwerkerij volgen en waarbij techniek en vakkennis centraal staat. 

houtproef

Elke leerling moest een identiek werkstuk maken. Dit jaar was dat een dagbladhouder.  Een vakjury beoordeelde nauwkeurig het werk van de leerlingen, waarbij gelet werd op de fijnste details. In totaal namen 841 leerlingen aan de wedstrijd deel, waarvan 229 leerlingen (16 scholen) uit de provincie Antwerpen.

Eind mei werden deze 33 Antwerpse leerlingen (foto) gehuldigd en ze ontvingen allemaal een waardevol geschenk dat ze in de toekomst zeker kunnen gebruiken. De beste drie werkstukken werden na de Antwerpse jurering ook beoordeeld op Vlaams niveau. Deze prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 7 juni in de gebouwen van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen in Sint-Niklaas.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten