Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Baksteenproducent Vandersanden wint Limburgse Klimaataward

Baksteekproducent Vandersanden uit Bilzen ontving zopas de Limburgse Klimaataward. Het familiebedrijf met ruim achthonderd medewerkers en vijftien vestigingen in Europa, werd daarmee bekroond voor zijn uitzonderlijk duurzaamheidsparcours. 

Baksteenproducent Vandersanden wint Limburgse Klimaataward
De prijs werd uitgereikt door de krant Het Belang van Limburg en de Belgian Alliance for Climate Action/The Shift. De keuze van de jury viel op de baksteenfabrikant omdat deze al vijftien jaar inzet op hernieuwbare energie met onder meer zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling en nu ook een egen windturbine. 
 
Daarnaast loofde de jury ook de duurzame innovaties van Vandersanden op het vlak van processen, productie en producten die minder CO2 uitstoten, zoals smalle bakstenen en RoboBrick, met zelfs de lancering van een CO2-negatieve gevelsteen die binnenkort op de planning staat.
 
"Het ontvangen van deze Klimaataward bevestigt dat we met onze duurzaamheidsbelofte 'Together to Zero' het juiste pad bewandelen. We investeren al jaren in duurzame energie en innovatieve producten die bij de productie minder CO2 uitstoten. We blijven ons ook engageren om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn", aldus Rudi Peeters, CEO bij Vandersanden. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten