Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Beton De Clercq ontwerpt betonnen bank voor rusthuis

Beton De Clercq heeft betonbanken gemaakt in combinatie van hardhout. Ze zijn speciaal ontworpen voor woonzorgcentrum Woonzorgcentrum Ter Luchte.

Beton De Clercq2

De gebogen banken zijn geproduceerd met een straal van 17,5 m. De banken versmallen naar de onderkant. Ook het harthout is hieraan aangepast. “Door deze conische vorm blijven ze er zowel robuust maar strak uitzien. De banken zijn afgewerkt met een speciale coating zodat ze beter beschermd zijn tegen weersinvloeden. De banken werden gemaakt in samenwerking met kunstenaar Wim Depoorter”, verklaart algemeen directeur Dries Aneca.

Bij Beton De Clerq hebben ze nog heel wat plannen. “Momenteel zijn we bezig met de productie van banken met granulaten van Cararamarmer. Door het opschuren van deze banken komen we tot een levendige bank met karakter. In de toekomst zullen we meer elementen in deze witte beton maken”, besluit Aneca.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten