Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Bijna twee ton CO2 minder per 10m² terras

Het Noorse bedrijf Kebony transformeert duurzaam naaldhout in een superieure houtsoort, vergelijkbaar met tropisch hardhout. Het hout behoudt zijn sterkte en hardheid gedurende zijn hele levensduur, waardoor het een betrouwbaar en kosteneffectief alternatief is voor traditioneel hardhout.

Ontwerp zonder titel (100)
Kebony

Kebony's aanpak is het gevolg van een tweestapsproces van impregnatie en uitharding. Door deze methode wordt duurzaam zachthout permanent getransformeerd in een esthetisch aantrekkelijk en duurzaam product, dat meteen klaar is voor gebruik zonder enige voorbehandeling of speciaal onderhoud. 

“Het gebruik van dit alternatief voor tropisch hardhout is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar het heeft ook tastbare voordelen”, zegt Gert Van Beeck,  area salesmanager België/Nederland. “Voor elke 10m² terras dat met ons hout geïnstalleerd wordt, bespaar je bijna twee ton CO2. Dat is de uitstoot bij het opladen van meer dan 400.000 smartphones of het energieverbruik van een gemiddeld EU-huishouden over een periode van 22 maanden.”

Het hout leent zich voor een verscheidenheid aan projecten, van gevelbekleding en terrassen tot ontwerpen voor openbare ruimtes. Het splintert niet, bevat geen giftige stoffen of chemicaliën en blijft koel in de zomer. Na verloop van tijd ontwikkelt het een zilvergrijs patina. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten