Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Bouwbedrijf Houben deelt schrijnwerkerij met publiek

De schrijnwerkerij van het Hasseltse bouwbedrijf Houben zet zijn deuren voortaan open voor professionelen en particulieren met een passie voor houtbewerking. Het atelier in Beringen, wordt de derde en grootste vestiging van Woodfactory in Vlaanderen. Dat is een deelinitiatief van oprichter Carl Denecker, waarbij cowerken met hout centraal staat.    

Bouwbedrijf Houben deelt schrijnwerkerij met publiek - Copy
“Of je nu een beginnende zelfstandige keukenbouwer bent die nog niet over de nodige machines en ruimte beschikt, of een absolute beginner die zijn eerste bijzettafeltje wil leren maken, iedereen is welkom. Wie wil kan zowel ruimte als machines huren door middel van een abonnementsformule of een meerbeurtenkaart”, legt medebestuurder Veronique Houben uit.
 
“Na het succes van de eerste twee vestigingen in Torhout en Gent, zijn we blij dat we ook Limburg kunnen laten kennismaken met Woodfactory. Het is een initiatief dat niet alleen het houtambacht weer helemaal doet opleven, maar ook perfect past binnen de deeleconomie die overal ter wereld opduikt”, zegt Carl Denecker.
 
“Wat Woodfactory Beringen een extra meerwaarde biedt, is dat al onze huidige houtbewerkingsmachines beschikbaar zullen blijven voor toekomstige huurders. Ook het zwaardere materieel, zoals onze cnc-machines en de kantenverlijmer. Deze machines worden wel in alle veiligheid door onze eigen mensen bediend”, vervolgt Veronique Houben.
 
Daarnaast zet Woodfactory Beringen ook in op verschillende maatschappelijke samenwerkingen, zoals met de vzw K.enterwerk, een vereniging die nieuwe uitdagingen biedt aan jongeren die zich niet echt thuis voelen achter de schoolbanken. Of de Kwartiermakerij in Diest, waar mobiele, houten ontmoetingsplekken worden gebouwd.
 
“Ook in de toekomst blijven we uitkijken naar initiatieven met een grote meerwaarde op sociocultureel vlak”, benadrukt Veronique Houben

Klant in eigen atelier

“Doordat we de eigen interieurbouwactiviteiten de voorbije jaren stilaan hebben afgebouwd en dergelijke opdrachten vandaag steeds meer toevertrouwen aan sterke externe partners, kregen we ook vaker te maken met een overschot aan ruimte en machines. We zijn blij dat we op deze manier ons atelier weer helemaal nieuw leven kunnen inblazen”.
 
“Zo staan binnenkort zeker ook workshops en specifieke houtopleidingen op het programma. Ook wijzelf als bouwbedrijf, zullen trouwens gebruik blijven maken van ons eigen deelatelier, onder meer voor de bouw van kleine houtconstructies voor onze bouwwerven”, besluit Veronique Houben.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten