Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Brachot-Hermant koopt vier Franse groeves

De Brachot-Hermant Group uit Deinze wordt de nieuwe eigenaar van vier groeves in Zuid-Frankrijk. De Belgische groep heeft reeds dertien groeves, in Noorwegen, Zuid-Afrika, Ierland, Portugal en Frankrijk.

brachot

De vier groeves ontginnen en verwerken onder de noemer LS Granits vier alomgekende Tarn-granieten waaronder Tarn Clair, Tarn Foncé, Tarn Royal & Tarn Silver-Stone. Deze natuursteen, met typisch zwart-grijs en wit-gespikkelde look, laat een veelvoud aan toepassingen voor binnen- en buitenshuis toe, voor zowel residentiële als grootschalige bouwkundige projecten.

LS Granits is sinds 2010 actief in de ontginning van Tarn-graniet in de vier steengroeves in Burlats (Sidobre-massief tussen Montpellier en Toulouse). De vorstbestendige materialen worden vooral gebruikt voor buitentoepassingen en binnenbevloering. De granieten hebben een wit-grijs uitzicht met zwarte spikkel.

De Brachot-Hermant Group zal alles in het werk stellen om de steengroeves nog te ondersteunen in de ontwikkeling en de exploitatie van de Tarn-granieten. De nabijgelegen site in Zuid-Frankrijk (Brachot Sud) laat een directe aansluiting in het logistiek en distributienetwerk van de Brachot-Hermant Group toe.

De overname past in de verticale integratiestrategie van de Brachot-Hermant Group. Met de komst van de vier nieuwe groeves omvat de groep voortaan 17 steengroeves. In 2017 versterkte de Brachot-Hermant Group haar distributiepositie door de overname van Beltrami Natural Stone met sites in België, Frankrijk en de UK. De Brachot-Hermant Group omvat elf distributie- en stockagedepots en zeven productiesites op drie continenten.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten