Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

CCB Cement heeft een zilveren CSC-certificaat

CCB heeft zopas een belangrijke mijlpaal behaald in de concretisering van zijn visie op het bouwen aan een duurzame, veilige, bestendige en comfortabele toekomst: de cementfabriek in Gaurain-Ramecroix kreeg het zilveren certificaat van de Concrete Sustainability Council (CSC). Deze erkenning is een bewijs van het verantwoordelijke en toekomstgerichte engagement van de CCB-teams voor duurzaam bouwen.

CCB 2
De CSC is een certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing voor beton-, cement- en granulaatbedrijven. Dit systeem geeft inzicht in de mate waarin deze bedrijven op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier werken. De certificering is gebaseerd op gecontroleerd bewijsmateriaal met betrekking tot vier hoofdcategorieën: management, milieu, sociaal aspect van duurzaamheid en economie. Ook de categorieën deontologie, naleving van de wetgeving en mensenrechten spelen een belangrijke rol.
 
Certificeringsinstantie SGS Intron, lid van de Concrete Sustainability Council, heeft CCB begeleid bij het certificeringsproces.
Net als in Nederland, waar de CSC-certificering op grote schaal wordt gevolgd door materiaalproducenten, wint het CSC-label geleidelijk aan belang in België en is het volgens CCB ondertussen erkend door de Belgische overheid.
 
“De CSC-certificering weerspiegelt ons engagement voor duurzaam bouwen en is een belangrijke mijlpaal in onze C-Evolutiestrategie, die is afgestemd op de strategie van Cementir Holding op het vlak van klimaatverandering met groene transitiedoelstellingen. Deze erkenning zal onze klanten helpen om over te stappen op groenere manieren van werken en tegelijk hun concurrentiepositie in hun respectieve bedrijfssegmenten te verbeteren”, benadrukt Eddy Fostier, algemeen directeur van CCB.
 
De toegevoegde waarde klanten is volgens CCB heel relevant, want CSC is voortaan als certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing erkend in ratingsystemen voor groen bouwen. Denk hierbij maar aan de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM), Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) en Envision, een Amerikaanse certificering.
Dit zilveren certificaat betekent een stap vooruit in de milieubenadering en strookt met de groepsroadmap van Cementir Holding voor nieuwe duurzame en innovatieve oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan.
 
“Ons maatschappelijk en milieubewustzijn staat centraal in onze beslissingen van vandaag en morgen. Daarom zet CCB zich zo in om de CSC-certificering te behalen voor zijn drie kernactiviteiten: cement, granulaten en stortklaar beton”, besluit Eddy Fostier, algemeen directeur van CCB.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten