Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Certificaten voor synthetisch pigmenteerbaar bindmiddel

Copro heeft zijn eerste certificaten uitgereikt voor synthetisch pigmenteerbaar bindmiddel aan Shell en Latexfalt. Dit bindmiddel is een belangrijk bestanddeel van gekleurde asfaltmengsels en heeft vele toepassingen zoals fietspaden, lichtgekleurd asfalt in tunnels, enz.

asfalt gekleurd
txakel - stock.adobe.com

Tot voor kort was nog geen certificatie uitgewerkt voor dit product met steeds talrijkere toepassingen. Daarom startte Copro, op vraag van de sector, eind 2017 met de productcertificatie voor synthetisch pigmenteerbaar bindmiddel om de conformiteit van deze bindmiddelen met de bestekeisen te borgen.

Via de oprichting van een adviesraad voor Pigmenteerbare Bindmiddelen werden in samenspraak met vertegenwoordigers van alle stakeholders de productspecificaties en de certificatieregels besproken en vastgelegd. Na enkele vergaderingen werden de technische voorschriften - opgenomen in PTV 858 - en het toepassingsreglement TRA 58 begin mei 2018 gepubliceerd. De synthetisch pigmenteerbare bindmiddelen worden ingedeeld op basis van het voorziene gebruik.

De eerste producten die gecertificeerd zijn, zijn de Mexphalte C LT en Kromatis, respectievelijk producten van Shell en Total, beide van de klasse S50/70-55.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten