Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

CFE verkoopt Spanbo aan VT-Invest

De Belgische beursgenoteerde bouwgroep CFE verkoopt industriebouwer Spanbo nv aan de VT-Invest Group uit Aalter.

spanbo
Spanbo, een samentrekking van Spanten Bouw, is al meer dan 50 jaar een bekende naam in industriebouw. Behalve in hout, bouwt Spanbo ook zowat elk industrieel gebouw in staal, beton of een combinatie ervan. Het bedrijf is een polyvalente speler met een heel uitgebreid cliënteel in verschillende sectoren en stelt een dertigtal arbeiders en bedienden te werk.
 
De overname past in de doelstelling van VT-Invest Group om zich te versterken met hooggespecialiseerde bouwbedrijven met een goede naam en een sterke regionale verankering. Behalve Van de Walle IBC (Aalter) in Oost-Vlaanderen en G. Cuylaerts (Lille) in Antwerpen is met de overname van Spanbo (Moorslede) voortaan ook West-Vlaanderen geografisch afgedekt. Administratieve en procedurele synergiën zullen ervoor zorgen dat deze bedrijven zich kunnen focussen op hun operationele kernactiviteiten en hun algemene kosten laag houden.
 
De familiale holdingvennootschap VT-Invest Group participeert momenteel, behalve in de drie voornoemde industriële bouwbedrijven, nog in Algemene Ondernemingen Van Tornhaut in Aalter, Cobatim in Komen, V-Systems in Nevele, SRW groep in Meulebeke, Stabil in Zulte en de projectontwikkelaar Volus in Aalter. Deze familiale groep realiseerde in 2019 een geconsolideerde jaaromzet van zowat 120 miljoen € en stelt afgerond 400 arbeiders en bedienden te werk.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten