Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Circulaire dakbedekking voor alle soorten platte daken

Gerecycleerd PVG-folie, gemaakt met een reststroom uit de glasindustrie, vormt de basisgrondstof van Leadax Roov, de nieuwe platdakbedekking van Wienerberger. Tijdens de productie is minder energie nodig in vergelijking met traditionele dakbedekkingen.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-02T155921.431
Wienerberger

De witte kleur van het nieuwe product reflecteert de zonnestralen, vermindert de vorming van hitte-eilanden en zorgt voor een hoger rendement van zonnepanelen. Leadax Roov is een circulair product dat het aan het einde van de levensduur makkelijk kan worden afgebroken en gerecycled om opnieuw als dakbedekking te dienen.

Een levenscyclusanalyse uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (Nibe) toont aan dat Leadax Roov daardoor een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk heeft dan andere vergelijkbare oplossingen. Zo ligt de milieubelasting meer dan 50% lager. 

Ook dakdekkers zijn enthousiast over dit nieuwe materiaal. De uniforme dikte van 1,5 mm voor alle soorten platte daken, ook die met zonnepanelen, maakt van het product een bijzonder populaire keuze. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten