Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Delmar neemt activiteiten architectonische beton over van SVK

De Groep Delmar uit Komen heeft de productieactiviteiten van de architectonische betonafdeling van SVK overgenomen. De onderneming zal de activiteit voortzetten op de site van SVK in Sint-Niklaas onder de commerciële naam SVK Elbeton. De meeste personeelsleden van de betrokken afdeling maakten de overgang naar het nieuwe bedrijf.

Delmar neemt activiteiten architectonisch beton over van SVK
De familiale Groep Delmar met hoofdkantoor in Komen heeft vier productievestigingen in België en Frankrijk en is commercieel actief in Nederland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De groep wordt geleid door eigenaars José en Benjamin Deltour. Zij zijn sinds 1993 actief op de bouwmarkt als producent van prefab betonelementen zoals trappen, balkons en gevelpanelen.
De bedrijven Betsinor (Frankrijk) en Delmar Prefa maken eveneens deel uit van de Groep Delmar en in 2019 werd ook Elbeton uit Aalter, actief in architectonisch beton, overgenomen.

Sierbeton

Met de overname van SVK Architectonisch Beton verwerft de Groep Delmar een vijfde productievestiging en kan hiermee het volledige gamma architectonisch beton aan haar klanten aanbieden, inclusief gepolijst sierbeton.
 
“Met de overname van SVK Architectonisch Beton verwerven wij een moderne en ruime site die perspectief biedt op verdere groei. De activiteiten vormen een mooie en logische aanvulling op de andere bedrijven binnen de groep. Voortaan kunnen we onze klanten ook elementen in gepolijst sierbeton aanbieden. Deze hoogwaardige afwerking wordt, volledig terecht, erg gesmaakt door bouwheren en architecten. Nu kunnen wij ook op deze vraag inspelen”, zegt Benjamin Deltour, gedelegeerd bestuurder van SVK Elbeton.
 
“De werknemers van de overgenomen bedrijfstak hebben in het verleden meermaals getoond dat zij in staat zijn om uiterst kwalitatief werk af te leveren en zij hebben diverse prestigeprojecten op hun conto staan. Het zou dan ook heel erg jammer zijn geweest om die kennis verloren te laten gaan”, verklaart José Deltour, de oprichter van Delmar Groep.
 
“Onze geschiedenis reikt niet zo ver terug als die van SVK, maar wij groeien elk jaar met dubbele cijfers en het feit dat de overgenomen werknemers zich snel en met overtuiging bereid hebben getoond met ons in dit verhaal te stappen, is toch een teken dat onze referenties vertrouwen inboezemen”, vervolgt José Deltour.

Nederland

“In eerste instantie zal de nieuwe site een deel van de productie van Delmar en Elbeton overnemen, maar de verkoop wordt onmiddellijk weer opgestart en op korte termijn zullen opnieuw eigen projecten worden verwerkt. België blijft natuurlijk de belangrijkste markt, maar daarnaast kijken wij voortaan ook nadrukkelijk richting Nederland”, zegt Benjamin Deltour.
 
“In het verleden mochten wij daar al mooie projecten realiseren, maar historisch was onze blik toch wat meer naar Frankrijk gericht. Door deze overname en de naamsbekendheid van SVK bij onze noorderburen, hopen wij ook een belangrijke positie te verwerven op die markt”, besluit de gedelegeerd bestuurder.
 
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten