Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Duurzaam bouwen begint met ECOPact

Met ECOPact biedt Holcim een breed assortiment duurzaam beton aan, met een lagere CO2-afdruk in vergelijking tot standaard beton zonder in te boeten op vlak van prestaties.

HOLCIM_ECOPACT-12_NL_OK

Bijna 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot heeft te maken met de manier waarop we bouwen en de gebouwen gebruiken. Het koolstofvrij maken van de bebouwde omgeving is dus essentieel voor een net zero future. Met ECOPact verlaagt Holcim de ecologische voetafdruk van gebouwen.

Beton is na water het meest gebruikte materiaal. Vanwege de voor de hand liggende kwaliteiten inzake sterkte, akoestische weerstand, thermische inertie en architecturale vrijheid heeft beton een heleboel voordelen. Beton is hét materiaal van nu en de toekomst.

ECOPact beton bestaat uit innovatieve cementen met minerale componenten en specifieke additieven met ongewijzigde sterkte en kwaliteit. ECOPact wordt lokaal geproduceerd in CSC Gold en/of CO2 Neutraal gecertificeerde betoncentrales en maakt deel uit van de circulaire economie omdat beton volledig en oneindig recycleerbaar is.

De ECOPact-samenstellingen kunnen in een grote verscheidenheid aan structurele toepassingen worden gebruikt, van funderingen, pijlers, balken en muren tot straten, fiets- en voetpaden. Zo is ECOPact toegepast op de werf van de toekomst ‘Living Tomorrow Innovation Campus’ te Brussel waarbij bouwen met een visie op de toekomst, vooruitdenken is om de impact op het milieu te verminderen.

Meer info op www.holcim.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten