Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Ebema neemt participatie in Eurodal

Ebema, fabrikant van betonoplossingen met vestigingen in Zutendaal en Rijkevorsel, neemt een strategische participatie in Eurodal uit Grobbendonk. Eurodal is actief op de openbare markt, de projectmarkt en de particuliere markt, vooral met de productie en plaatsing van vloerplaten in beton. Daarnaast innoveren ze met oplossingen voor waterbeheer als Hydrops en Vélonet.

Ebema-Eurodal participatie HR
De nieuwe groep zal ruim 250 medewerkers tellen. Ebema heeft een omzet van 49 miljoen € en Eurodal draait een cijfer van meer dan 8 miljoen €. Er wordt gemikt op een groeitraject gebaseerd op kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid.
 
Volgens de bedrijven gaat het niet over een overname, wel over een participatie door twee bedrijven op basis van gelijkwaardigheid. Er zal geïnvesteerd worden in het productieapparaat, in innovatie en in marketing. Dit jaar nog voorziet Ebema grote investeringen in de vestiging in Rijkevorsel met de bouw van een extra hal voor maatwerk.
 
“Voor Ebema zijn de Eurodal-producten de perfecte aanvulling en verbreding van het Ebema-gamma in zowel de openbare als de particuliere markt. De strategische ligging van Eurodal dichtbij Antwerpen en tussen de Ebema-vestigingen in Rijkevorsel en Zutendaal is een pluspunt. De gesprekken maakten duidelijk dat onze missie, visie en dna nauw aansluiten”, stelt Ludo Panis, gedelegeerd bestuurder van de groep Ebema. “Daarom zijn we zeer tevreden dat de zaakvoerders van Eurodal zelf met het voorstel kwamen om actief te blijven in het bedrijf. We denken dat we veel van elkaar kunnen leren en hebben de ambitie om samen nog grote stappen te zetten. De som van één en één is hier zeker drie!”
 
“Wij hebben het gevoel dat met deze integratie van twee mooie familiebedrijven ons kind de juiste (adoptie)ouders gevonden heeft. Wij zochten immers continuïteit voor ons bedrijf. In deze samenwerking kunnen we genieten van een grotere marktkennis en een breder productgamma om de groei te versterken. We geloven sterk in de mogelijkheden die dit zal geven voor proces- en productontwikkeling en kijken er naar uit om deel uit te maken van een grotere familie waarin we terugvinden wat voor ons een vereiste is: een gemeenschappelijke cultuur waarin medewerkers belangrijk zijn”, stellen Philippe Segers, Patrick Bynens en Gerald Van Doren, de eigenaren van Eurodal.
 
“Eurodal werkt met een efficiënt productieapparaat complementair aan dat van Ebema. Samen zullen we een heel compleet gamma aan grootformaattegels en vloerplaten aanbieden. Van de basisversie tot de meest esthetische kwaliteit en dat in verschillende afwerkingen. Daarnaast zijn er de innovatieve ontwikkelingen van Eurodal met Hydrops en Vélonet, die perfect aansluiten op ons Eco Solutions gamma voor de infiltratie van hemelwater. Zo kunnen we samen onze klanten beter bedienen. Ze krijgen meer keuze, kunnen rekenen op dezelfde service en genieten van de diensten van een groter bedrijf met een zeer uitgebreid gamma in prefab materialen in beton”, zeggen de Ebema-CEO’s Sonja Kuypers en Bart Van Winkel.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten