Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Roval Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium dakranden. Niet alleen beschikt Roval over een uitgebreid assortiment standaarddakranden, maar ook over architectonische dakranden. Een van de dakranden uit het standaardassortiment is de Roval-Premium®. Deze dakrand is de ‘grotere broer’ van de Roval-Standaard® en van de Roval-ClassicPLUS®  aluminium dakranden.

Mechelen, woningen Mahatma Gandhi (11) (1)

Vlak vooraanzicht

Ze behoren tot een en dezelfde familie, die als gemeenschappelijk kenmerken onberispelijke kwaliteit en het vlakke vooraanzicht heeft. De Roval-Premium® heeft ten opzichte van de Standaard en de Classic enkele onderscheidende kenmerken. Het 1,3 mm dikke aluminium zorgt voor extra stevigheid. De vooraanzichten van 150, 200 en 250 mm hebben zelfs een dikte van respectievelijk 1,5, 2,0 en 2,5 mm.

Dubbele aanslag en oplopende oplegging

De Roval-Premium® is voorzien van een zogeheten dubbele aanslag. Hierdoor kan het vooraanzicht strakker tegen de gevel gepositioneerd worden. Zo blijft de aluminium dakrand mooi strak en glad. Een ander functionele kwaliteit die een esthetisch tintje heeft, is de oplopende oplegging. Deze zorgt ervoor dat het hemelwater min of meer terugloopt, waardoor er geen vervuilende lekstrepen op de gevel ontstaan.

De Roval-Premium® is in verschillende aanzichthoogtes leverbaar, variërend van 45 mm voor een ranke tot 250 mm voor een robuuste uitstraling. Bovendien kan Roval in vrijwel alle Ral-kleuren voorzien. Kijk voor inspiratie op www.roval.be.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten