Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Enjoy Concrete breidt uit

Aannemer Valcke startte zopas met het optrekken van twee nieuwe productiehallen aan de Vaarstraat in Veurne. Die vormen de derde uitbreiding voor Enjoy Concrete en de derde samenwerking tussen Bernard Joye en Carlos Valcke.

Enjoy Concrete
GERRIT DEVINCK
Voor de nieuwe uitbreiding van Enjoy Concrete werd een overeenkomst gesloten met buurbedrijf De Brabandere. Na de overname van de betonactiviteiten van Holcim in Veurne in 2016 besloot familie De Brabandere dit jaar om al hun betonproducties voortaan enkel nog uit te voeren aan hun hoofdzetel in de Handelsstraat in Veurne. Hierdoor staat het terrein aan de Vaartstraat leeg. Enjoy Concrete zal zijn productiehal de volgende maanden uitbreiden deels op eigen terrein en deels op het terrein van De Brabandere. Tevens zullen beide pionieren in de betonwereld hun banden nog aanhalen om van Veurne nog meer een betoncentrum te maken.
 
Enjoy Concrete is een topspeler in de markt van architectonisch beton. “De nieuwe uitbreiding is nodig om de gevraagde kwaliteitseisen te kunnen blijven garanderen”, stelt Tony Debruyne, production engineer. De extra ruimte zal gebruikt worden voor de binnenopslag van jonge betonelementen, maar ook om de steeds groter wordende diversiteit aan betonelementen te kunnen aanbieden.
 
Vorig jaar leverde Enjoy Concrete de eerste projecten in ultra-hogesterktebeton (uhsb). Ondertussen kan de onderneming terugkijken op drie geslaagde projecten in uhsb.
 
 
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten