Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Fema en Feproma laken desinformatie over duurdere bouwmaterialen


Fema, de beroepsorganisatie van bouwmaterialenhandelaars, reageert samen met Feproma, de vereniging van producenten van bouwmaterialen, verontwaardigd op de berichtgeving over duurdere bouwmaterialen.

Fema-bestuurder Marnix Van Hoe.

“We lezen op 21 maart in de financiële pers dat "zowat alle” bouwmaterialen per 1 januari met 8 tot 15% duurder worden, wat een verhoging van de bouwkosten met 4,5% tot gevolg zou hebben voor de bouwer. Enerzijds zijn deze cijfers en zeker de veralgemening ervan pertinent onwaar; specifieke verhogingen van enkele producten kunnen niet veralgemeend worden tot "zowat alle" bouwmaterialen. Volgens ons werd deze informatie niet gefactcheckt, toch zeker niet d.m.v. de Mercuriale Commissie (voluit Commissie van de Prijslijst der Bouwmaterialen). En anderzijds maken de bouwmaterialen slechts een fractie uit van de totale bouwkost en is het nogal kort door de bocht om tot 50% van de bouwkost toe te wijzen aan deze bouwmaterialen. We betreuren ten zeerste dat de foutieve berichtgeving van vorig jaar hiermee voortgezet wordt”, repliceert Fema-bestuurder Marnix Van Hoe.

Hij beklemtoont dat alleszins een onderscheid gemaakt moet worden tussen de verschillende types van bouwwerken (nieuwbouw, renovatie, burgerlijke bouw, ...) en dat voorts alles afhangt van de keuzes van de bouwmaterialen. “Voor alle materialen bestaan varianten van dezelfde kwaliteit. Hiervoor is de bouwhandelaar de juiste adviseur”, stelt hij.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten