Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Handige hulpmiddelen voor de houtbouw

Om bouwprofessionals die zich bezighouden met het ontwerp, de calculatie en de uitvoering van houtbouwprojecten te ondersteunen, stelt HECO-Schrauben een handboek voor de houtbouw samen. Onlangs kwamen weer twee nieuwe hoofdstukken online. Ze vormen een aanvulling op de HCS-calculatiesoftware.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-13T172551.945
HECO-Schrauben

Het handboek ‘Bevestigingstechniek voor de houtbouw’ geeft een overzicht van de verschillende soorten schroeven en hun toepassingen in de houtbouw. Er worden berekeningsvoorbeelden gegeven voor een aantal specifieke houtconstructies en -verbindingen en voor diverse houtsoorten. De berekeningen zijn gebaseerd op de informatie van de ETA-toelatingen en worden conform Eurocode 5 voor de houtbouw weergegeven. Het handboek geeft ook de afmetingsspecifieke en grafisch weergegeven belastingtabellen voor HECO-TOPIX-plus houtschroeven. 

Momenteel zijn de eerste vier hoofdstukken op de website gepubliceerd. Eind dit jaar is het werk volledig klaar. 

Naast het handboek kunnen bouwprofessionals gebruik maken van de HECO Calculatie Software, HCS 4.0. De software kan op basis van de ETA-informatie gedetailleerde berekeningen maken, die in het handboek geselecteerd zijn. De gebruiker krijgt voor elke schroef gedetailleerde productinformatie met een verwijzing naar de bestaande goedkeuring. Daarnaast kunnen 2D- en 3D-tekeningen geprint worden. De software is beschikbaar in het Nederlands en kan gratis gedownload worden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten