Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Houtmassiefbouw met zonnepanelen

AVK Houtbouw heeft een opvallend project in houtmassiefbouw gerealiseerd op een recreatiegebied in de Nederlandse gemeente Buren. Voor het ontwerp van het recreatiegebouw werd gebruik gemaakt van massief houten wanden en vloeren met kruislaags verlijmd hout.

houtmassiefbouw

“Met massieve elementen van kruislings verlijmd hout kan je snel en duurzaam bouwen. Alles past precies en is op de bouwplaats gemakkelijk te verbinden. Het casco is volledig opgetrokken uit massief houten wand- en vloerelementen die behoorlijk wat trek- en drukkrachten kunnen opnemen. Hierdoor is geen extra afwerking noodzakelijk en is tevens een snellere bouwtijd behaald. Het casco wordt als bouwpakket aangeleverd en wordt in slechts vier dagen gemonteerd. Hierna kan direct gestart worden met de buitenschil en de afbouw. De natuurlijke en streekeigen uitstraling is doorgezet aan de buitenzijde, waar houten delen zijn gebruikt als gevelbekleding,” poneert Ursula Henderson, account & sales manager bij AVK-Houtbouw.

Isolatie

De hoge isolatiewaarde van het kruislings verlijmd hout voorkomt koudebruggen. “Met een bescheiden isolatiepakket er tegenaan, hebben we er gemakkelijk een energie-neutraal gebouw van gemaakt. Het zorgt ook voor een gezond binnenklimaat. Hout voelt wel heel anders dan beton of kalkzandsteen, wat je meteen merkt zodra je binnenkomt, zelfs wanneer het is afgewerkt achter gipsplaten. Dat is niet alleen een gevoel, het geeft aantoonbaar een gezonder binnenklimaat. Het energieverbruik wordt zo laag mogelijk gehouden door de toepassing van zonnepanelen, geleverd en gemonteerd door ons zusterbedrijf Solar Comfort. De zonnepanelen worden toegepast in een dakvullend indak systeem”, besluit Henderson.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten