Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Linarte-gevelbekleding is voortaan ook geschikt voor gebogen gevels

Op Architect@Work in Kortrijk stelde Renson de verticale gevelbekleding Linarte voor het eerst voor aan een vakpubliek. Architecten kregen er tekst en uitleg bij de individuele profielen die tal van nieuwe mogelijkheden in verticale gevelbekleding met zich brengen. Ze zijn eindeloos personaliseerbaar en onderling combineerbaar en voortaan ook geschikt voor gebogen gevels. Bekijk hieronder het filmpje.  

Linarte 1

De individueel geëxtrudeerde verticale aluminium profielen werden Linarte gedoopt, een verwijzing naar de strakke belijning en creatieve mogelijkheden met deze nieuwe esthetische gevelbekleding van Renson. Maar ook praktisch werd deze nieuwigheid tot in de puntjes uitgekiend: de profielen worden met clips onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur gemonteerd. Zo is niet alleen vervorming door thermische uitzetting uitgesloten, maar het maakt vooral dat de lamellen (stuk voor stuk vastgeklikt) ook als afwerking van gebogen wanden kunnen dienen.

Kleurvast

Met een oppervlaktebehandeling in een RAL-kleur naar keuze of door anodisatie is een Linarte-gevel duurzaam, kleurvast en onderhoudsvriendelijk afgewerkt. Maar of het nu gaat om vaste binnen- of buitenwanden, geïntegreerde garagepoorten of deuren of zelfs Cilium-klapluiken: de afwerkingsmogelijkheden zijn vooral ook eindeloos. Met Linarte is elke gevel personaliseerbaar door led-, houten, aluminium of andere inserts toe te voegen. En als je je creativiteit helemaal de vrije wil laten, kan je daarmee zelfs een huisnummer of logo vormen.

Twee dieptes

Block- en Even-lamellen zijn afzonderlijk te verkrijgen, maar ook perfect onderling combineerbaar. Nu de Block-lamellen voortaan ook in twee dieptes beschikbaar zijn (16 en 33 mm), biedt dat zelfs nog meer combinatiemogelijkheden.



 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten