Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Makita lanceert nieuwe technologie voor stofvrij werken

Makita heeft onlangs de DVC864L gelanceerd, een stofzuiger op accu met het Auto-start Wireless System (AWS). Zo kan de vakman makkelijker op moeilijk bereikbare plaatsen werken.

makita
Makita

“Het voordeel van dit systeem is dat er geen extra kabel nodig is tussen de stofzuiger en de machine om beide te laten samenwerken. Het gereedschap communiceert rechtstreeks met de stofzuiger via een Bluetooth-verbinding. Als de machine gestart wordt, start ook de stofzuiger automatisch. Er kunnen tot tien machines gelijktijdig aangemeld zijn, zoals een invalzaag, een verstekzaag en een slijpmachine.

De stofzuiger werkt net zoals het gekoppelde gereedschap op accu, ideaal dus op moeilijk bereikbare plaatsen of op plaatsen waar geen stroomvoorziening is. De enige fysieke verbinding is een afvoerslang naar de stofzuiger.  Het gamma AWS-compatibele gereedschappen bestaat momenteel uit een accu SDS-Max-boor- en breekhamer (DHR400) en twee 125 mm-haakse slijpers (DGA514 en DGA518). Voor houtbewerking zijn er o.a. een duikzaag 165 mm met geleiderail (DSP601) en een telescopische dubbel verstekzaag 260 mm (DLS111).

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten