Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Metselen zonder je materiaal te moeten reinigen

ClickBrick Pure is een nieuw droogstapelsysteem van Wienerberger waardoor gevelstenen gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden. De geslepen handvormgevelstenen met groeven worden verankerd met roestvrijstalen clips en spouwankers.

Ontwerp zonder titel (77)
Wienerberger

Dankzij de schijnvoegen (8 mm) is het mogelijk om gevels te creëren die lijken op traditionele bakstenen. Het ClickBrick Pure-assortiment is verkrijgbaar in verschillende kleuren en de verstelmogelijkheden bieden architecten een grote ontwerpvrijheid.

Voor aannemers zorgt het systeem voor een groot rendementsvoordeel ten opzichte van traditioneel metselwerk. Het laat toe om in koud of warm weer te werken, het afval op de bouwwerf vermindert en het reinigen van materiaal wordt overbodig. Bovendien biedt Wienerberger heel wat ondersteuning aan aannemers vanaf de voorbereidingsfase van het project. Onder meer door nauwkeurig het aantal benodigde bakstenen te berekenen zodat verspilling voorkomen kan worden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten