Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Meva neemt Acropol Groep over

Bekistingsfabrikant Meva breidt zijn aanwezigheid in België en Luxemburg uit met de overname van de Acropol Groep. Deze laatste, met 25 werknemers in het Vlaams-Brabantse Landen en Rodange (Luxemburg), heeft naam gemaakt als verhuurbedrijf van wand- en vloerbekisting en ondersteuningsmateriaal voor de woningbouw.  

Meva neemt Acropol Groep over
Acropol is nauw verweven met de regionale bouwsector en was betrokken bij een groot aantal projecten. De vorige eigenaarsfamilie met Nadine Bonnast en Bernard Bron draagt nu, in het kader van een opvolgingsplan, hun middelgrote en door de eigenaar geleide onderneming over aan hun voorkeurspartner Meva.
 
Voor het Duitse Meva, met hoofdkantoor in Haiterbach in het Zwarte Woud, creëren het bekistingscentrum in België en de Luxemburgse vestiging van Acropol nieuwe mogelijkheden voor de uitbreiding van de verkoopactiviteiten in de buurlanden. Landen is strategisch goed gelegen tussen Brussel en Luik in de provincie Vlaams-Brabant, dicht bij het Waalse Gewest en de E40.
 
Klanten in de Benelux kunnen nu gebruik maken van Meva 's uitgebreide productportfolio en ondersteuning. Dankzij snellere en flexibelere leveringen profiteren ook bouwbedrijven in het noordoosten van Frankrijk en in het westen van Duitsland van de nabijheid van de locaties.
 
Ook het dienstenaanbod zal aanzienlijk worden uitgebreid: naast de verhuur zal de nadruk in de toekomst liggen op de verkoop van bekistingen en diensten. Dit omvat projectadvies, bekistings- en productieplanning in 3D, statica, speciale constructies en kennis van zichtbeton. Dit komt ten goede aan bouwondernemingen die ook thuis zijn in de commerciële en veeleisende civiele bouwkunde.
 
Kort na ondertekening van het contract in Landen werd al een groot project op basis van de nieuwe synergieën binnengehaald: de klant doet een beroep op de technische expertise van Meva voor de bouw van luxueuze residentiële gebouwen tot 24 verdiepingen in Antwerpen. Dit project krijgt bevoorrading uit het bekistingscentrum in Landen.
 
De nieuwe Meva-vestiging in Landen beschikt over een hal van 3.000 m², moderne kantoren, opleidings- en tentoonstellingsruimtes en een open ruimte van ongeveer 20.000 m² voor bekistingsvoorbereiding, logistiek en uitbreiding van de materiaalvoorraad.
De leiding van het bedrijf is vanaf nu in handen van Florian F. Dingler (managing partner) en Thomas Graf, de region director Europe & Africa van Meva.
 
Het familiebedrijf Meva Schalungs-Systeme GmbH is een internationaal actieve bekistingsfabrikant en actief sinds 1970. Het hoofdkantoor bevindt zich in Haiterbach in Duitsland. De productportfolio varieert van wand- en vloerbekistingen, ondersteuningen en toebehoren tot klim- en veiligheidssystemen evenals speciale bekistingen en digitale oplossingen. Meva is met ongeveer 600 medewerkers op 40 locaties in meer dan 30 landen op vijf continenten wereldwijd een lokaal aanspreekpunt en realiseert een totale jaarlijkse omzet van meer dan 130 miljoen €.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten