Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Milin lanceert nieuwe gevelbekleding

Milin heeft de Kerrafront Modern Wood platen gelanceerd. Met deze kunststofpanelen willen ze een alternatief bieden voor de tijdrovende traditionele afwerkingsmaterialen. De matte uitstraling in samenhang met het aangebrachte reliëf zorgt ervoor dat een natuurlijke uitstraling van hout nagebootst kan worden.

Milin lanceert nieuwe gevelbekleding (2)



“Het paneel heeft vele warme en grijstinten. Dit gevelpaneel is de geschikte bekleding voor renovatie- of nieuwbouwprojecten waar het onderhouds- en montagegemak alsook de duurzaamheid van belang zijn”, deelt Thomas Andriessen van Milin mee.

Kerrafront Modern Wood kan toegepast worden als gevelbekleding in verschillende projecten. Het leent zich ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten voor woonhuizen, bedrijfspanden, recreatiebouw, houtskeletbouw en unieke architectonische projecten.

De panelen hebben een hoge materiaaldichtheid en bestaan uit lange lengtes. De Kerrafront Modern Wood bestaat uit een dubbel kunststof sponningdeel met een werkende hoogte van 332 mm en lengtes van 6.000 mm. Dat zorgt ervoor dat de panelen eenvoudig te plaatsen zijn.

“Naast de afmetingen heeft elk gevelpaneel sleufgaten waar de panelen in ‘opgestapeld’ worden voor een perfecte en waterdichte sluiting. De panelen zijn prima bewerkbaar met een cirkelzaag en worden bevestigd met RVS-schroeven. De panelen zijn uv-bestendig. De gevelbekleding is zeer duurzaam en bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Ze vervaagt en vervormt niet wanneer ze aan zonlicht blootgesteld wordt of onder invloed van temperatuur. Voorts zijn de panelen ook milieuvriendelijk én onderhoudsarm”, meldt Andriessen.

Afwerking

Voor een perfecte afwerking van de totale gevel zijn bijpassende afwerkprofielen verkrijgbaar in overeenkomende kleuren. Afwerkprofielen zoals hoek-, eind-, verbindings-, start- en ventilatieprofielen zetten de puntjes op de i voor een prachtig strakke afwerking. De Modern Wood gevelpanelen zijn ideaal te combineren met andere materialen zoals beton, steen of glas voor een perfect en uniek gevelbeeld.

Gevelbekleding wordt bevestigd tegen een regelwerk voor een goede bevestiging en het creëert een ruimte achter de gevelbekleding waar de ventilatie plaats kan vinden. De standaard garantieperiode voor het product is 10 jaar.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten