Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Moderne PBM's: meer veiligheid, meer comfort, meer draagplezier

Als de risico’s hoog zijn en de veiligheidsnormen het voorschrijven, moeten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) altijd en overal gebruikt worden. Moderne designs en comfortabele ontwerpen zorgen er alvast voor dat PBM's steeds bewuster worden gedragen.

BKBC - 2024-04-29T163328.434
Mewa

Door tijdsdruk, gemakzucht, onvoldoende risicobesef, ... worden persoonlijke beschermingsmiddelen niet altijd consequent gebruikt Daarnaast blijft beschermende kleding ook vaak ongedragen in de kast hangen omdat ze de bewegingsvrijheid tijdens het werk te veel beperkt. Als leverancier van bedrijfstextiel is Mewa zich hier sterk van bewust, zegt Silvia Mertens, Head Of Product Management bij het bedrijf. “De ervaring heeft ons geleerd dat hoe comfortabeler beschermende kleding is, hoe groter de kans dat ze vrijwillig en volgens de voorschriften wordt gedragen. De ontwikkeling van gerichte, functionele oplossingen heeft op dit vlak een grote vooruitgang gecreëerd. Moderne PBM's zijn niet alleen comfortabeler, ze zien er ook beter uit. Dit bevordert de acceptatie.”

BKBC - 2024-04-29T163516.758
Mewa

Mewa biedt bedrijven de mogelijkheid om beschermende kleding te testen, alvorens voor een bepaald model te kiezen. “Kleding heeft veel meer kans om geaccepteerd te worden als de mensen die ze moeten dragen effectief betrokken zijn bij het selectieproces en als werkgevers en werknemers elkaar kunnen overtuigen van de geschiktheid ervan”, benadrukt Silvia Mertens. 

BKBC - 2024-04-29T163418.201
Mewa
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten