Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Nieuw gevelsteenformaat biedt financiële en ecologische voordelen

Nelissen Steenfabrieken introduceert N70/6,5: een nieuw gevelsteenformaat met heel wat financiële en ecologische voordelen.

BKBC - 2024-06-03T112342.679
Nelissen Steenfabrieken

Door het exclusieve formaat (±240x70x65 mm) is N70/6,5 niet alleen 3 cm smaller, maar ook 2,5 cm langer dan een traditionele gevelsteen (WV 65). Deze speciale afmetingen brengen heel wat ecologische en financiële voordelen met zich mee.

N70/6,5 zorgt voor een snellere bouw van de gevel omdat er 10% minder bakstenen nodig zijn per m² (in vergelijking met WV 65). Zo kunnen bouwheren ook 10% besparen op hun gevel.

Nelissen zet met de introductie van N70/6,5 ook sterk in op dematerialisatie. “Vorig jaar ondertekenden we samen met een aantal andere producenten uit de baksteensector een charter waarin we ons engagement bevestigen in de transitie naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050”, vertelt Carlos Jorissen, één van de drie CEO’s van Nelissen Steenfabrieken. “Dat wil zeggen dat we ons engageren om na te denken over hoe we ons energie- en grondstofgebruik kunnen beperken zonder in te boeten aan kwaliteit en functionaliteit. N70/6,5 is een mooie uitkomst van dit denkproces en past perfect binnen het dematerialisatie-kader.”

Een baksteen in het nieuwe formaat is bovendien 14% lichter dan een traditionele WV 65-gevelsteen. Dat zorgt niet alleen voor 14% meer stenen per transport, maar ook voor minder vrachtwagenbewegingen (en transportkosten).

N70/6,5 is beschikbaar in 11 moderne kleuren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten