Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Nieuw vliesgevelsysteem

Wicona heeft een nieuw vliesgevelsysteem op de markt gebracht, de Wictec 50 Evo, dat geschikt is voor glasbelastingen die tot 150 kg hoger liggen in vergelijking met de bestaande Wictec 50-gevels.

Photos_WICTEC 50 evo
Filippo Galluzzi

Het nieuwe vliesgevelsysteem Wictec 50 Evo heeft een slanke aanzichtbreedte van slechts 50 mm en is geschikt voor glasbelastingen tot maximum 550 kg. Het beglazen van de stijl-en-regelgevels, dat partiële klemhouders bevat, is een echte innovatie. “Het maakt een lineaire beglazing met korte stukken mogelijk en bespaart de fabrikant de gebruikelijke verwerkingsstappen bij de montage van de traditionele doorlopende klemlijst. Met dit systeem spelen we in op de trend van grotere glasgevels in de projectbouw. De procesbetrouwbaarheid, productieflexibiliteit en tijdswinst tijdens de installatie bieden een groot concurrentievoordeel”, communiceert Johan de Bruyckere, business unit marketing manager bij Wicona.

Zaagsnede

De rechte zaagsnede is een economische oplossing voor het snel én betrouwbaar plaatsen van kleine tot middelgrote gevelprojecten. “Er kan gekozen worden voor een uitvoering in stijl-stijl- of stijl-regelverbinding met een rechte snede en zonder uitstamping. De uitwerking wordt vervangen door een aangepast en optimaal verbindingsstuk. De nieuwe verbindingsstukken en afdichtende schroeven vereenvoudigen de montage en waarborgen tegelijkertijd een uitstekende luchtdichtheid en waterafvoer”, stelt Johan de Bruyckere vast.

Led-strips

Met de Wictec 50 evo-collectie levert Wicona ook het bewijs dat gevelprofielen niet altijd rechthoekig hoeven te zijn. “Onder andere deze zes verschillende profielvormen en diverse kleurtinten creëren een unieke gevelarchitectuur. Voor een spectaculair indirect lichteffect zorgen de integreerbare led-strips. Net zoals de andere producten van Wicona is Wictec 50 met het zilver C2C-certificaat uitgerust, wat een concurrentieel voordeel voor de opdrachtgever biedt”, aldus Johan de Bruyckere.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten