Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Nieuwe bescherming voor stalen wapening

Er wordt een nieuwe corrosie-inhibitor gelanceerd die het ruime gamma oplossingen voor de renovatie en reparatie van beton verbetert en aanvult. Het product werd na jaren onderzoek en tests ontwikkeld door wetenschappers van BASF en garandeert een langere levensduur van alle soorten gewapend betonconstructies en lagere onderhoudskosten. Het is ook doeltreffend wanneer na het aanbrengen barsten ontstaan.

Nieuwe bescherming voor stalen wapening
MasterProtect 8500 CI is een ‘dual phase’ corrosie-inhibitor op basis van silaan, die kan worden aangebracht op het oppervlak van alle types gewapend betonstructuren, zowel nieuwe als bestaande, zonder het uiterlijk van het beton te veranderen. Dankzij de dubbele functionaliteit kan het product van Master Builders Solutions zich onderscheiden van andere inhibitoren op de markt.
 
De combinatie van hoogwaardige silanen met selectieve corrosie-inhibitoren garandeert een langdurige bescherming van de betonnen structuren, waardoor ze langer meegaan. De meerwaarde van het product is dat het ook bescherming biedt wanneer na het aanbrengen barsten ontstaan, zoals werd bewezen in verschillende onafhankelijke tests. 
 
Bovendien heeft MasterProtect 8500 CI een zeer lage viscositeit om de penetratie in het beton te verbeteren bij een breed temperatuurbereik, een lager VOC-gehalte en een hoger vlampunt. Dat alles samen maakt de hantering van het product en de toepassing gemakkelijker en veiliger dan vele andere inhibitoren. 
 
De afdeling Construction Chemicals van BASF biedt onder de merknaam Master Builders Solutions geavanceerde chemische oplossingen voor de bouwindustrie aan. Master Builders Solutions bouwt voort op de ervaring die het bedrijf gedurende meer dan een eeuw in de bouwnijverheid heeft opgedaan. 
 
Het assortiment onder het merk Master Builders Solutions omvat duurzame oplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, herstelling en bescherming van bouwconstructies: hulpstoffen voor beton, cementadditieven, chemische oplossingen voor ondergronds bouwen, waterdichtingsoplossingen, verzegelingen, herstel- en beschermingsoplossingen, hoogwaardige gietmortels, vloeroplossingen.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten