Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Nieuwe lijn voor paneelzagen

Robland uit Brugge heeft een nieuwe lijn voor paneelzagen voorgesteld. Het gaat om de Z300-, Z400- en Z500-serie. De schrijnwerker heeft nu meer mogelijkheden.

Robland beeld1

Robland heeft zopas een nieuwe lijn gelanceerd van paneelzagen. De lijn bestaat uit drie series die hun naam ontlenen aan de maximale zaagbladdiameter, namelijk 300, 400 of 500 millimeter. De schrijnwerker heeft meer opties om te kiezen van zijn zaag, type besturing tot zijn afkorttafel. Telkens is er keuze tussen manueel, elektrisch, 1-as gestuurd en 3-assen gestuurd. Op de zaagas zijn stevigere lagers voorzien. De zaagbeugel rust op de gietijzeren schelpen. Het feit dat er meer gietijzer is voorzien heeft zo zijn voordelen.

“Het gietijzer absorbeert beter de trillingen, waardoor je een veel stabielere loop van de zaag krijgt. Het voordeel is dat het nulpunt beter behouden blijft. De machine werkt met meer precisie, waardoor je een betere zaagkwaliteit krijgt. De machine is veel standvastiger als je onder een hoek gaat, ook onder 45 graden. Hij draait ook veel soepeler onder de hoek. Het algemene gebruiksgemak en nauwkeurigheid van de machine is fors toegenomen. De machine geeft veel meer stabiliteit dan vroeger toen er met gietijzeren pinnen gewerkt werd”, zegt Gert Muijs, ceo van Robland.

De Z-reeks is ook uitgerust met het revolutionaire Dubbele Digitale Flipper-systeem (DDF) waarmee de schrijnwerker nog vlotter en preciezer zijn plaatmateriaal kan verwerken. Daarnaast omvat de Z-reeks heel wat nieuwe opties, zoals een start/stop-optie geïntegreerd in de loopwagen en een ledstrip die oplicht bij gebruik van de voorritser.

“De besturing en de user-interfaces zijn verbeterd. De instapmodellen hebben een hogere kwaliteit. Alle onderdelen zijn in de fabriek in Brugge gemaakt, waardoor we de kost en de kwaliteit perfect onder controle hebben. Het zijn betrouwbare machines die aan een betaalbare prijs verkocht worden”, aldus Muijs.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten