Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Nieuwe speler op markt prefab beton zet in op flexibiliteit en kwaliteit

Kant en klare betonnen elementen zoals kolommen, balken en trappen maken het werk op een bouwwerf een pak eenvoudiger en zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Predil is, als onderdeel van DCA, een nieuwe speler die op een reeds bestaande productiesite in Olen voorgefabriceerde betonnen elementen en prefab wapeningsproducten vervaardigt. Met afdelingsverantwoordelijke Dirk Peeters en productieverantwoordelijke Gert Ver Donck staan flexibiliteit, vakkennis en kwaliteit voorop.

dca

Op een werf gaat vaak veel tijd verloren wanneer betonnen elementen ter plaatse gegoten worden. Eerst wordt er een bekisting voorzien en wapening aangebracht. Vervolgens wordt het beton gestort en getrild. Daarna is het weer wachten tot het beton is uitgehard. In veel gevallen kan echter een aanzienlijke tijdsbesparing gerealiseerd worden wanneer men werkt met voorgefabriceerde betonnen elementen.

Trappen, balken, kolommen, dorpels, terrassen, gevelpanelen,...

In de fabriekshal van Predil, naast de E313 in Olen, worden dagelijks betonnen elementen gemaakt die probleemloos geïntegreerd kunnen worden. Zo is er een ruim gamma aan trappen, zowel in grijs, antraciet en wit beton. Ook qua vorm zijn er meerdere mogelijkheden: rechte steektrappen, draaitrappen of wenteltrappen, aangestorte of losse bordessen. Maar ook balken, gevelpanelen, terrassen, plinten, dekstenen, … sieren het uitgebreide aanbod aan maatwerk.

Voorgevlochten wapening

Ook voor de gevallen waarin het absoluut noodzakelijk is dat elementen op de werf worden gegoten, heeft Predil oplossingen in huis. De wapening is zowel recht geplooid als prefab verijgbaar. De wapeningskorven voor balken, kolommen en sloffen zijn al dan niet voorzien van alle soorten inbouwdelen.

Unieke DCA-signatuur

Dat de producten van een goede kwaliteit zijn, is vanzelfsprekend. Predil wil niet alleen kwaliteit leveren, maar ook de nodige flexibiliteit bieden aan de klant. Door een constante bijsturing van de interne planning worden leveringstermijnen tot een minimum beperkt. De centrale ligging naast de E313 in Olen garandeert een vlotte bereikbaarheid. Door een constante bewaking en opvolging van onze productieplanning garandeert Predil korte leveringstermijnen binnen de afgesproken deadline. Dit stapje verder door vakkennis en open communicatie is de unieke DCA-signatuur die elk onderdeel van het bedrijf kenmerkt.

DCA Olen
Industrielaan 41
2250 Olen
+32 (0)14 28 28 00
offerte@predil.be
www.predil.be
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten