Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Nieuwe vleugelboorschroeven voor de bevestiging van hout op metaal

Met de nieuwe vleugelboorschroef Heco-SC-S kunnen houten delen heel eenvoudig en zonder voorboren op een metalen ondergrond bevestigd worden.

Nieuwe vleugelboorschroeven hoofdfoto
HECO-Schrauben GmbH & Co. KG

De speciale schroefpunt boort namelijk ook door metaal met een maximale dikte van 5 mm. De schroeven zijn gemaakt van verzinkt roestvrij A2-staal, zodat ze ook buitenshuis kunnen worden gebruikt. De schroef is zeer geschikt voor het monteren van latten, bekistingen en houtbekleding op metalen onderconstructies. Typische toepassingen zijn vlonders, voetbruggen, gevelconstructies en terrasoverkappingen.

De nieuwe vleugelboorschroeven van Heco maken het mogelijk om het proces in één stap en zonder voorboren uit te voeren. De geharde, gegalvaniseerde punt zorgt ervoor dat het schroefgat altijd de juiste diameter heeft. Dat garandeert een veilige montage met de juiste druk en een maximale belastbaarheid. Met de nieuwe schroeven zijn bevestigingen met een klemkracht tot 55 mm (hout en staal opgeteld) mogelijk. De boorcapaciteit in de onderconstructie van staal of aluminium is maximum 5 mm.

De karakteristieke vleugels op de punt van de schroeven boren een iets groter gat in het hout dan de schachtdiameter van de schroef. Daardoor ontstaan geen ongewenste spanningen in de constructie als het hout onder invloed van het weer krimpt of uitzet en blijven de verbindingen altijd stabiel.

 

De SC-S vleugelboorschroeven zijn verkrijgbaar met een verzonken kop en twee aandrijftypes: PH-2 en T-30. Ze zijn geschikt voor verwerking in zacht hout en hardhout en voor alle soorten houten vloerdelen. Dankzij de platverzonken kop met freesribben verzinken de schroeven netjes in het hout.

Omdat de bevestigingspunten nauwelijks zichtbaar zijn, kunnen fraaie oplossingen gerealiseerd worden. Bovendien verkleurt het hout niet, omdat de schroeven van roestvast staal zijn.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten