Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

ÖkoFEN introduceert pelletverwarming met bijna geen fijnstofuitstoot

ÖkoFEN Belgium lanceert de ZeroFlame-technologie, het naar eigen zeggen zuiverste pelletverwarmingssysteem ooit, in ons land. Dankzij deze technologie verdwijnt de vlam van de pelletketel bijna volledig waardoor de fijnstofuitstoot nauwelijks meetbaar is. Deze technologie is vanaf mei in België beschikbaar voor alle pelletketels uit de Pellematic Condens-serie van ÖkoFEN. “Pelletverwarming was al CO2-neutraal, en met de lancering van de ZeroFlame-technologie trekken we volledig de groene kaart,” aldus Karel Van Wonterghem, CEO van ÖkoFEN Belgium.

KOEN_STRMP_PORTRET_WEB
FORT 07
ÖkoFEN, gespecialiseerd in milieuvriendelijke centrale verwarmingssystemen op houtpellets, heeft met de lancering van de pelletverbrandingstechnologie ZeroFlame een primeur. Na jarenlang intensief onderzoek en een uitgebreide Europese praktijktest, is het Oostenrijkse familiebedrijf erin geslaagd om een grote stap te zetten richting de zuiverste vorm van energieomzetting uit houtpellets. Bij de nieuwe pelletverbrandingstechnologie zorgt de bijzondere luchttoevoer in combinatie met het ontwerp van de verbrandingskamer ervoor dat de vlam bijna volledig verdwijnt waardoor de fijnstofuitstoot nog nauwelijks meetbaar is (2 mg/m3 tegenover de Belgische grens van 100 mg/m3, KB van 12 oktober 2010). Het enige wat overblijft is warme en zuivere afvoerlucht. Met deze oplossing zijn er dus geen dure fijnstoffilters, die veel onderhoud vragen, nodig.
 
ÖkoFEN Belgium, het Belgische dochterbedrijf van ÖkoFEN, maakt de ZeroFlame-technologie vanaf mei 2021 beschikbaar in België. Deze technologie is als optie verkrijgbaar op alle pelletketels van de Pellematic Condens-serie van 10-14 kW van ÖkoFEN. De ZeroFlame-technologie werd twee jaar getest in de showroom van ÖkoFEN Belgium in Kuurne en bij enkele eindklanten.

Groen verwarmen

De verkoop van centrale verwarmingsketels op houtpellets zit in de lift. De voorbije jaren zag ÖkoFEN de verkoop bijna verdubbelen in Europa. De voordelen van deze verwarming op hernieuwbare energie zijn dan ook talrijk; pelletketels vergen weinig onderhoud en hebben een hoog rendement. Bovendien is verwarmen op houtpellets volgens de invoerder een duurzaam en goedkoper alternatief voor de verwarming op gas of stookolie.
 
“Steeds meer Belgen beseffen dat ze moeten afstappen van fossiele brandstoffen en trekken daarom de kaart van de hernieuwbare energie. We verwachten dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten. Potentieel is er nog genoeg want vandaag verwarmen nog 1,6 miljoen Belgische gezinnen met stookolie. Het vervangen van een oude mazoutketel door een CO2-neutrale pelletketel levert sowieso een CO2-besparing op van meer dan 90%. Met de introductie van de ZeroFlame technologie op de Belgische markt, hebben we het zuiverste pelletverwarmingssysteem ooit waarmee we nog meer mensen over de ecologische streep hopen te trekken”, stelt Karel Van Wonterghem, CEO van ÖkoFEN Belgium.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten