Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Perfect isoleren dankzij all-in-one oplossing

Er is een nieuwe kwalitatieve en comfortabele totaaloplossing voor dakisolatie op de markt die bestaat uit vijf speciaal ontwikkelde componenten die er samen voor zorgen dat het dak uitstekend geïsoleerd is. Met dit all-in-one-systeem maakt Isover het gemakkelijker om te isoleren. Het resultaat van dakisolatie betekent al snel tot 30% minder warmteverlies. Net om die reden verplicht Europa dakisolatie tegen 2020.

perfect isoleren

Daarom is dakisolatie ook één van de weinige domeinen waarvoor de Vlaamse regering nog subsidies geeft.  Het Vlaamse subsidiestelsel zal in de komende jaren grondig worden hervormd. Een overgangsperiode behoort tot de mogelijkheden, maar alles wijst erop dat het huidige stelsel met 30% belastingvermindering op het factuurbedrag (met een maximum van 3.070 €) zal gaan uitdoven. Wie hier nog van wil genieten, kan dus beter snel op zoek gaan naar een aannemer.

Het belangrijkste element in het vijf componenten tellende isolatiesysteem is natuurlijk de glaswol, die optimaal geluidsisolerend en uiterst brandveilig is. Om de glaswol snel en goed te kunnen plaatsen, ontwikkelde Isover Suspente PlaGyp I, een ophangsysteem dat zorgt voor een perfect geïsoleerd dak. Dit systeem is erg gebruiksvriendelijk en laat een dubbele isolatielaag toe. Bovendien is de luchtdichtheid van het dampscherm gegarandeerd dankzij de unieke rondellen en doppen. Het dampscherm zelf, Vario KM Duplex, is handig in combinatie met de Suspente en sluit naadloos aan voor een optimale isolatie.

Voor een goede afwerking ontwikkelde Isover de Vario KB1-tape en de Vario DoubleFit-mastiek. Met de eerste kan men de overlappingen tussen de dampschermbanen dichtkleven, met het tweede maakt men de buitenranden, waar de isolatie aansluit op de omringende bouwdelen, luchtdicht. De fabrikant geeft bovendien vijftig  jaar garantie op deze luchtdichtheidsproducten.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten