Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Platform om online beton te bestellen

De website Qlikbeton.be is bestemd voor zowel professionals als particulieren die beton willen kopen voor hun bouw- of verbouwproject om het even waar in België. De site werkt eenvoudig: de gebruiker voert het adres van de bouwwerf in op de startpagina en laat zich vervolgens leiden door het systeem.

platform beton hoofdfoto
Na de keuze van het type project (terras, vloer, zwembad, ...) bepaalt de gebruiker het volume beton dat nodig is voor de werken. Een berekeningstool is beschikbaar om hierbij te helpen. Vervolgens kies je de losmethode en de levertijd. Om af te sluiten volgt de betaling, met een kredietkaart of een bankoverschrijving.

Zodra de bestelling geplaatst is, wordt de gebruiker automatisch gecontacteerd door de klantendienst van Qlikbeton.be. Samen wordt nagegaan of de details van de bestelling correct zijn en wordt de leveringsdatum en -tijd bevestigd.

Qlikbeton.be focust op eenvoud. Het is niet meer nodig om de specifieke kenmerken van een complex product zoals beton te kennen. Op basis van het type project wordt het correcte product toegewezen. Voor mensen met ervaring in de bouwsector is het ook mogelijk om direct het juiste type beton te kiezen, een bijzonder nuttige optie voor professionals.

Net als bij luchtvaartmaatschappijen biedt een tabel de keuze uit verschillende prijzen, afhankelijk van de levertijden. Zo kan de klant de leveringstijd kiezen die hem het beste uitkomt en profiteren van voordelige prijzen in de daluren.

Bestellingen via Qlikbeton.be kunnen vrijwel overal in België geleverd worden. Dankzij verschillende samenwerkingsverbanden bieden 29 betoncentrales hun diensten aan op het platform. Afhankelijk van het ingevoerde adres wijst het systeem de bestelling toe aan de geografisch dichtstbijzijnde partner.

Qlikbeton voert voortdurend onderhandelingen voor de uitbreiding van het aantal partners en zal in de komende maanden meer dan 90% van het Belgische grondgebied bestrijken. Tot dusver maakten reeds 750 klanten gebruik van het platform.

Het Belgische Qlikbeton werd opgericht in januari 2017 en groepeert verschillende betoncentrales om het bestellen van beton te vergemakkelijken. Het platform maakt het in vijf stappen mogelijk om snel, eenvoudig en van overal bestellingen te plaatsen. Het bestelde beton kan direct op de bouwwerf geleverd worden, en dit vrijwel overal in België.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten