Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Ploegsteert Groep koopt Douterloigne Anzegem

De Ploegsteert Groep neemt de activiteiten over van Douterloigne in Anzegem. Douterloigne maakte sinds 2002 deel uit van de Ierse groep CRH, en had drie vestigingen: Anzegem, Beerse en Doornik. Enkel de vestiging in Anzegem, waar betonnen welfsels worden geproduceerd, ging op 1 september over naar Douterloigne beton nv van de Ploegsteert Groep.

Douterloigne-sfeerbeeld
De naam Douterloigne blijft behouden en de 20 werknemers blijven aan boord. De Ploegsteert Groep omvat voortaan drie bedrijven: de Steenbakkerijen van Ploegsteert (snelbouwstenen, gevelstenen, gewelven en lateien), Prefaxis (holle betonwanden en keramische prefabmuren) en Douterloigne beton (gewapende welfsels, voorgespannen welfsels (DomoDeck) en predallen). Elk van hen functioneert als een zelfstandige eenheid met eigen aanspreekpunten en specifieke productkennis.
 
De groep telt 230 werknemers op vier productiesites in België. De producten worden hoofdzakelijk verdeeld op de Belgische, Franse, Nederlandse markt en in het Verenigd Koninkrijk.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten