Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Renovatie voor sportcomplex Vroegegroenten in Vorst

Het 60 jaar oude complex Vroegegroenten in Vorst wordt grondig gerenoveerd. Behalve een nieuw onthaal komt er ook een uitbreiding op het dak met twee multifunctionele ruimtes en een dakterras. Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, treedt op als bouwheer.

Vroegegroenten sportcomplex Vorst (4)

Het complex in de Vroegegroentenstraat zal worden verbouwd om zowel de toegankelijkheid van het gebouw als het comfort van de zalen te verhogen. Ook de toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit wordt verbeterd met onder andere een lift. Het onthaal, een lager volume in rode baksteen, zal worden afgebroken en vervangen door een nieuw volume met veel grote ramen.



In het gebouw zelf worden vooral lokale interventies voorzien, zoals de vernieuwing van de sanitaire voorzieningen, de renovatie van de kleine sportzaal, de vernieuwing van de technische installaties, zoals verwarming, elektriciteit en ventilatie, …. De grote sportzaal, de crèche en de conciërgewoning blijven zoals ze zijn.

Op het dak worden twee polyvalente zalen met kleedruimtes opgetrokken, tot groot genoegen van de buurtbewoners die hiervan gebruik zullen kunnen maken en waar een uitgebreid aanbod aan activiteiten kunnen worden georganiseerd . De resterende ruimte van de daktuin wordt opnieuw ingericht.



Ook de gevel van het gebouw zal een hele transformatie ondergaan. Architectenbureau AgwA en ingenieursbureau JZH & Partners kozen voor lichte tinten voor de verschillende volumes, om het complex als geheel een meer uniforme uitstraling te geven.

De uitvoeringstermijn van de werken wordt geschat op 2,5 jaar. Beliris en de gemeente Vorst trekken hier ongeveer 2.871.000 € voor uit. De sportverenigingen en het kinderdagverblijf die gevestigd waren in het complex, zijn inmiddels verhuisd naar een andere locatie.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten