Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Schoolplein in Kortrijk eerste zero waste schoolyard

In Kortrijk is het eerste Zero Waste Schoolyard gerealiseerd bij de Sint Amandsbasisschool Zuid. Elke vierkante meter van het schoolplein is optimaal benut. Voor dit bijzondere project leverde keerwandenproducent Bosch Beton diverse keerwanden

bosch beton 4

Het eerste Zero Waste Schoolyard in Vlaanderen is een unieke samenwerking tussen ouders en buurtbewoners. De saaie geasfalteerde speelplaats bij de school van 5.000 m2 onderging een ware metamorfose en veranderde in een groen park. De gedachte voor het nieuwe schoolplein is doordacht, duurzaam en educatief. Zo is het oude asfalt hergebruikt en elke regendruppel die valt, komt in een buffer terecht. Er is volop ruimte voor bomen, bloemen, beplanting, insecten en vlinders in het park wat het voor iedereen aangenaam maakt om er te vertoeven.

Ontwerp

De schoolkinderen kregen een blanco tekenvel mee naar huis. Hierop gaven de kinderen aan hoe zij hun speelplaats willen zien. Met deze input maakte de landschapsarchitect vervolgens een prachtig ontwerp voor het nieuwe schoolplein. In het ontwerp staan de kleuren blauw, grijs en groen centraal.

Inrichting

De speelplaats heeft een pannavoetbalveld waar Bosch Beton keerwanden zijn toegepast. Rondom staan keerwanden waarop zitbanken zijn gemonteerd. In de buitenklas zijn betonnen wanden toegepast in een perfect op maat gemaakte segmentboog. Voor een mooie aansluiting zaagde de keerwandenleverancier de keerwanden op maat onder de juiste graden op de kop. Ter afwerking is hier nog een aantal betonnen wanden geplaatst.

Bekijk het eindresultaat

 https://www.boschbeton.be/projecten/saai-schoolplein-in-kortrijk-is-eerste-zero-waste-schoolyard/

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten