Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Publi-reportage | Stalenrijplaten.be bewandelt nationale en internationale wegen

Stalenrijplaten.be is actief in de verhuur en verkoop van (stalen en kunststoffen) rijplaten en (houten) draglineschotten. Zowel nationaal als internationaal worden jaarlijks duizenden werven in de bouw, industrie en events voorzien van rijplaten of schotten. En dat allemaal vanuit de vestiging in Temse.

stalen rijplaten

Een stalen rijplaat heeft uiteenlopende toe- passingen. Zo worden ze gebruikt als werf- inrichting, om de werf in alle omstandighe- den toegankelijk te houden. Maar ze dienen eveneens als bescherming van de onder- grond, meer bepaald tegen verzakking of beschadiging, als tijdelijke verharding voor een werkplatform, en er zijn er nog heel wat andere toepassingen. De verschillende af- metingen en diktes laten optimalisatie naar gebruik en transport toe. Kunststof rijplaten zijn dan weer zeer licht en kunnen bijgevolg makkelijk vervoerd en gemanipuleerd wor- den. Diverse uitvoeringen en afmetingen in het gamma bieden ook hier voor elke toe- passing een oplossing. Ten slotte zijn er ook de houten dragline schotten, vervaardigd uit azobe (hardhout). Deze worden gebruikt wanneer de ondergrond zeer slecht is en/of de belasting zeer zwaar. Voor tijdelijke over- bruggingen kunnen ze bij oordeelkundig ge- bruik als brug gebruikt worden.

Transport en plaatsing

Het bedrijf beschikt over een eigen transportdienst, wat het in staat stelt om flexibel leveringen en/of plaatsingen uit te voeren. De kraanopleggers met stuurassen van Sta- lenrijplaten.be kunnen tot circa 24 ton per vracht vervoeren. Indien nodig worden zij voorzien van trekkers met 4x4-aandrijving, zo kunnen zelf moeilijk berijdbare terreinen bediend worden. Voorts is er steeds een afstandsbediening aanwezig, waardoor de chauffeur vanop zijn kraan de trekker-opleg- ger combinatie kan verplaatsen.
De stalen rijplaten of dragline schotten wor- den volgens het legplan van de klanten ge- plaatst, zij hebben dus gewoon toe te kij- ken hoe alle werkzaamheden voor hun neus uitgevoerd worden. Ook kunststof rijplaten kunnen aangeleverd worden; daarbij staat de klant echter zelf in voor de plaatsing. Af- halen van de goederen is natuurlijk ook mo- gelijk. Het vervoer wordt dan ingeladen met de vorkliften van het bedrijf. De platte opleg- gers kunnen tot zowat 30 ton per vracht ver- voeren. Deze dienen dan op de werflocatie gelost te worden door de klant of het bedrijf.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten