Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Stormpan Vario 18 trekt rode kaart

De Stormpan Vario 18 van Wienerberger – de grootste stormpan op de markt – krijgt er twee zusjes bij, in Natuurrood en in Rustiek.

Ontwerp zonder titel (15)
Wienerberger

De Stormpan Vario 18 is de innovatieve versie van de klassieke Stormpan. De kleidakpan heeft een uiterst variabele kopsluiting die een speling van 25 mm mogelijk maakt en een zijsluiting met gegarandeerde speling van 4 mm. Daardoor is de dakpan zowel horizontaal als verticaal aanpasbaar. De traditionele look met de herkenbare zachte golving en de halve maantjes blijft daarbij bewaard.

Dankzij de flexibele plaatsingsmogelijkheden laat de Vario 18 zich veel sneller en voordeliger plaatsen. Per vierkante meter zijn er bij maximale latafstand slechts 17,1 pannen nodig. Daarbij komt ook nog dat de dakpan twee ophangneuzen meekreeg met het oog op een snelle plaatsing.

De dakpan voldoet aan de Europese productnorm EN 1304 en beschikt over een BENOR-keurmerk. Dat geeft garanties over het uitzicht, de maat- en vormvastheid, de buigweerstand, de ondoorlatendheid en de vorstbestendigheid. Wienerberger biedt 30 jaar garantie op vorstbestendigheid, zowel voor leverings- als de plaatsingskosten. 

De dakpan biedt altijd een mooi gesloten vierpannenpunt en de doorlopende strakke zijsluiting verzekert een optimale waterafvoer. De mat zwarte variant heeft nu twee nieuwe zusjes in roodtinten: Rustiek en Natuurrood.

Ontwerp zonder titel (17)
Wienerberger
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten